Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda güvenilirliği alanında yaptığı çalışmalar denetimlerde de etkisini gösterdi.
İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Karabağlı, bakanlığın denetimlerini artırdığını belirterek “Zaten aklı
başında olan, sabit dükkan sahibi bir esnaf hileli ürün satarak kendi ayağına kurşun sıkmaz” dedi
Türkiye’de son 10 yılda gıda işletmelerine yapılan denetimler yüzde 900’ün üzerinde artış gösterdi. 2002 yılında 39 bin 646 olan denetim sayısı 2011’de 400 bin 435’e yükseldi.
3 ayda 83 bin denetim yapıldı
Bakanlık bu yılın ilk 3 ayında 83 bin denetim gerçekleştirdi, ilgili mevzuatlara uygun faaliyet göstermeyen 2 bin 564 gıda işletmesine ceza verdi. 44 gıda işletmesi için de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Bakanlığın uygulamalarından gıda sektörünün temsilcileri de memnun. İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, Bakanlığın çıkardığı yeni gıda yönetmeliklerinin çok katı kurallar içerdiğini söyledi.
Pazarlara dikkat edilsin
Restoranların çok sıkı denetimlere tabi tutulduğunu kaydeden Karabağlı, “Aklı başında, sabit bir yerde dükkanı olan esnaf zaten hileli ürün kullanmaz, kendi ayağına kurşun sıkmış olur. Ancak Tahtakale, Eminönü gibi yerlerde kusurlu ürünler satılabiliyor. Pazar yerlerinde de bu ürünler satılıyor” dedi.
HABER: Zeynep CEYLAN/BUGÜN GAZETESİ